Whatsapp

HABERLER / BLOG ZOOOM ADVANTAGES
Sayfayı paylaş
ZOOOM Avantajları !

Kısa ya da uzun süreli araç ihtiyacınızı karşılamak için tercih ettiğiniz bir yöntem olan araç kiralama, geniş bir açıdan bakıldığında, araç satın alma işlemine göre müşterilere önemli bir takım avantajlar sağlar. 

Detaylara girmeden önce, ZOOOM filo kiralama araç kiralamanın 2 önemli avantajına değinmekte fayda var. Araç almak istediğinizde peşinat ve aylık ödemelerin yanı sıra aracın zorunlu trafik sigortası yaptırmak için ekstra bir bütçe ayırmak zorundasınız. Ayrıca tüm bakım ve tamir masrafları da bütçenize yük olarak dönecektir. Bunun yanında kaza durumlarına karşı yeni aldığınız aracınızı korumaya almak istediğinizde araç kasko fiyatları yine bütçenizi gözden geçirmenize neden olacaktır. Üstelik aracın nasıl bir arıza çıkartacağını yani dönemsel olarak bütçenize ne kadarlık bir yük bindireceğini öngöremezsiniz. Tabi muayene masrafları ile motorlu taşıtlar vergisinin yaratacağı masrafları da unutmayalım. Araç kiralama alternatifinde ise, ödemeleriniz sabit ve düzenli şekilde olacağı için aylık giderinizi belirleyebilir ve kendinize en uygun fiyatta olan aracı kiralayabilirsiniz. Yani satın aldıktan sonra sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Araç yenilemek açısından ZOOOM filo kiralama avantajları
Araç kiralama yöntemini tercih ettiğinizde, dilediğiniz zaman kiraladığınız aracı değiştirme özgürlüğüne sahip olursunuz. Yani alım satım işlemleri için zaman kaybetmezsiniz. Tabi ki değer kaybı riskini de böylece elemiş olursunuz.

Sigorta ve operasyonel işler bakımından ZOOOM filo kiralama avantajları
Zorunlu trafik sigortası dahil tüm sigorta maliyetleri ZOOOM filo kiralama üzerindedir. Üstelik kiralık araç ile kaza yaptığınızda, aracınız tamir edilene kadar benzer özelliklerdeki bir ikame araç ile hasarlı aracınız değiştirilir. Yani herhangi bir iş ve zaman kaybına uğramazsınız.

Bakım açısından ZOOOM avantajları
Kiraladığınız aracın tüm tamir ve bakım masraflarını ZOOOM filo kiralama üstlenir. Yani kiraladığınız araç ne sorun çıkartırsa çıkartsın bakım masrafları ZOOOM tarafından karşılanır. 

Vergi bakımından ZOOOM avantajları
Araç satın alma, amortisman ayırabilme açısından bir avantaj sağlasa da, KDV bir maliyet unsuru olarak karşınıza çıkar. Araç alımı sırasında ödenen KDV indirim olarak değerlendirilemez, maliyet veya gider olarak gösterilebilir. Araçlar için ödenen Motorlu Taşıt Vergisi gider olarak kaydedilemez.. Kiralama yöntemi tercih edildiğinde, kiralama yapan şirket adına kesilen aylık kira faturasındaki KDV miktarı, takip eden ilk ay ödenecek KDV’den mahsup edilebilir. Aylık kira bedeli faturalarının tamamı, 3 aylık bilanço döneminde gider olarak kaydedilebilir.

Zaman tasarrufu açısından ZOOOM avantajları
Alım satım işleri, muayene, taşıt vergisi gibi operasyonel işlerle zaman kaybetmezsiniz. Araç arızalandığında ya da kaza yaptığınızda bakımı için zaman ayırmazsınız. Yani sadece kendi işinize konsantre olabilir, aracın yarattığı sorunlarla meşgul olmaz ekstra zaman kaybetmezsiniz.

ZOOOM lastiklerinizi bile değiştirir 
Kiraladığımız araçların kışlık yazlık lastik değişimini organize etmekteyiz. Yani ZOOOM avantajları ile lastik değişimi için bile zaman kaybetmez, işlerinizi aksatmazsınız.

 




 

ZOOOM FİLO KİRALAMA Haberler / Blog